Motorcykelsemester på Island

Island är ett populärt resmål för motorcyklister och lämpar sig väl för MC med sina oförglömliga naturupplevelser.

De stora upplevelserna väntar redan när du kör i land i det lilla samhället Seyðisfjörður på Östisland. Turen går först längs slingrande vägar upp till bergspasset Fjarðarheiði. På andra sidan passet, bara 26 km bort, går ringvägen som tar dig hela Island runt.

Ringvägens rutt 1 är asfalterad och du kan köra runt hela ön längs med ringvägen på vanlig motorcykel. De flesta större vägar är också asfalterade men det kan komma som en överraskning för turister att stora delar av det isländska vägnätet består av grusvägar. 

Gillar du utmaningar? 
Om du vill köra offroad kan vi garantera att du får något att bita i för Island bjuder på fantastiska äventyr för den erfarne off road-motorcyklisten. Se fram mot Islands vilda, orörda natur med klyftor, glaciärfloder och grusvägar.

När ska man resa till Island med motorcykel?
Den bästa tidpunkten att resa till Island med MC är från maj till september när det är mindre sannolikt med snö. Vädret är mycket varierande och man kan uppleva sol, dimma, blåst, regn och till och med snö på samma dag. Se till att vara väl förberedd för din rundresa på Island.

Bensinstationer 
Det finns bensinstationer med självbetjäning i alla samhällen och längs större vägar. Avståndet mellan bensinstationerna kan variera. Se till att du har tillräckligt med bränsle för att nå fram till nästa station. 

Hitta vårt bästa pris online

Om du vill resa med mer än ett fordon, vänligen kontakta vårt försäljningskontor för bokning.

Ring och beställ +45 96 55 85 00 E-mail booking@smyrilline.dk Se pris

Attraktiva betalningsvillkor: Betala 25% vid bokning, minst 6000 DKK. Resterande belopp ska betalas 30 dagar före avresa.

 

Upplevelser på Island

Vill du ha en autentisk naturupplevelse på Island, men är osäker på grund av den växande turismen i och runt om Reykjavik (The Golden Circle)? Vi är experter på att hitta platser där turismen ännu inte har tagit över. Vi har flera tips på var du hittar autentiska, isländska naturupplevelser, där gästfria islänningar med glädje visar dig sitt land. 

10 idéer till upplevelser på Island
Upplevelser på Island.

Tillfällig import av fordon

Resenärer till Island med hemvist i utlandet som inte har biljett med returdatum inom 3 månader måste fylla i E9-blanketten.

Läs mer
Tillfällig import av fordon.

Vinn ett presentkort

Vinn ett presentkort värde 1000 DKK till din nästa resa med Norröna.
Varje månad drar vi en vinnare bland er som prenumererar på vårt nyhetsbrev. 

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.