Flera bra anledningar att resa till Island

Det finns få platser i världen där landskapen är så storslagna och varierande som på Island, där de tektoniska plattorna som bär upp Nordamerika och Europa glider isär och naturen utvecklas på de mest fantastiska sätt. Ni kan uppleva inlandsisar, exploderande och ångande gejsrar, termiska bad, svavellandskap, stora brusade vattenfall, pyrande vulkaner, månliknande lavalandskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och små pittoreska byar. 

Följ med på båttur på Jökulsarlons islagun och upplev ett arktiskt landskap i särklass – ett av Islands verkliga underverk. Besök Islands månlandskap där NASA tidigare utbildade sina astronauter. Området präglas av mäktiga lavapelare. Upplev Islands fantastiska vattenfall, inklusive Dettifoss som är Europas mest vattenrika vattenfall. Se hur Skogafoss skapar fantastiska regnbågar, promenera bakom vattengardinen i Sejlandsfoss och besök det mest berömda av fallen: Gullfoss.

Island är berömt för sina 170 varma källor som uppstått eftersom jordskorpan över den smältande jordkärnan är tunnare här än i Europa eller Nordamerika. Det innebär en massa möjligheter för att bada utomhus i behagligt 38-gradigt vatten. Kanske lockar en vandringstur längs vulkanen Kraflas kraterkant eller en tur till det nordvästliga höglandet där du kan uppleva gamla jordbrukstraditionen när ullen tas av fåren om sommaren.

Är du sugen på en riktig utmaning är en vandring på Vatnajökull, Europas största glaciär en möjlighet. Dessutom kan vi rekommendera att man ger sig ut på river rafting eller provar på att köra snöscooter. Det finns också möjlighet till valsafari eller ridning på Islands berömda hästar.

Island bjuder också på ett nynordiskt kök och lokalbefolkningen vet hur man ska använda de råvaror som finns i det vilda havet och som växer i den vulkaniska jorden. Färsk fisk och mört, isländskt lamm är typiska rätter på Island. 

Vi erbjuder både färjeresa och paketresor till Island. De upplevelseresor som vi erbjuder till Island bygger på bilkörning runt ön, från 1 400-2 900 km totalt. Naturupplevelserna ligger som på ett pärlband längs vägen runt Island. Vårt urval av kör själv-program och rutter är stort, och vi är övertygade om att vi kan hjälpa dig att skräddarsy den upplevelse som lever upp till dina drömmar om en upplevelserik resa till Island. När du väljer en kör själv-resa börjar semestern i samma stund bilen är packad och du kör mot Hirtshals. Norröna korsar Nordatlanten och följer vikingarnas ursprungliga rutt, nära Shetlandsöarna, förbi Färöarna innan vi anländer till Island.

Hur man kör på Island

Hur man kör på Island

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.