10 idéer till upplevelser på Island

Smyril Line erbjuder året runt kryssningar till Island. Vi har färjetransport, paketresor och kryssningar till båda våra destinationer. 

Vi har ett stort utbud av kör-själv-program och vi är säkra på att vi kan inspirera till just den resa som passar dig genom att låta oss skräddarsy ditt paket så att det uppfyller dina drömmar om en upplevelserik vistelse på Island. 

Vi erbjuder paketresor med fokus på kvalitet och storslagna upplevelser till bra och konkurrenskraftiga priser. 

Norröna lägger till i Seyðisfjörður på Islands östkust – eller Austurland som det heter på isländska, där det är glest bebyggt men naturrikedomen är stor. Här kan du besöka små, mysiga byar, dramatiska kustlandskap, smala fjordar, forsande vattenfall och fantastiska bergsområden. 

Vill du ha en autentisk naturupplevelse på Island, men är osäker på grund av den växande turismen i och runt om Reykjavik (The Golden Circle)? Vi är experter på att hitta platser där turismen ännu inte har tagit över. Vi har flera tips på var du hittar autentiska, isländska naturupplevelser, där gästfria islänningar med glädje visar dig sitt land. 

5 fördelar med att resa med MS Norröna till Island

  • Våra resekonsulenter är experter på Island, och Smyril Line har sålt resor till Island i 37 år. Därför kan vi erbjuda kvalitetsresor till fördelaktiga priser samt ge vägledning utifrån vår expertis och erfarenhet.
  • När du reser med oss tar du med dig din egen bil och kan ha i princip obegränsat med bagage med dig.
  • Ombord på MS Norröna får du tid till avkoppling, reflektion och förstklassiga matupplevelser
  • Du kryssar förbi de oexploaterade Färöarna som du har möjlighet att uppleva antingen på väg till eller från Island. 
  • Du ankommer till Islands östkust som bjuder på många autentiska naturupplevelser 

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður är det första och sista du kommer se av Island när du reser med Smyril Line. Det är här MS Norröna lägger till. På somrarna bjuder Seyðisfjörður på en blomstrande konstscen. Byn, med 700 invånare är ett traditionellt fiskesamhälle och har även kaféer och restauranger värda ett besök. 


Seyðisfjörður.

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Sjön Mývatn är en av höjdpunkterna i det nordliga Island. Fågellivet vid sjön är rikt och fågelmuseet Sigurgeri’s Bird Museum är absolut sevärt. Mývatn Naturbad ligger öster om byn Reykjahlíð, här kan du njuta av en avkopplande stund i det varma, naturliga badet.

Tips: Mývatn Naturbad kallas ibland för “Mini Blue Lagoon”. Önskar du en autentisk badupplevelse till ett bra pris utan långa köer rekommenderar vi att du besöker Mývatn Naturbad.

Vid Námaskarð får du uppleva naturens krafter på nära håll. De kokande lergroparna och gula svavelformationerna är en oförglömlig syn. Glöm inte att besöka Dettifoss, som ligger bara en halvtimmes bilfärd från Mývatn. Med sin höjd på 44m och bredd på 110m är Dettifoss det mest vattenrika vattenfallet i Europa. 


Mývatn, Námaskarð & Dettifoss.

Húsavik

Ta en tur till Húsavik och se de imponerande och majestätiska valarna som simmar i havet omkring Island. Här kan du besöka ett valmuseum och åka på valsafari där du får möjlighet att se valar och fåglar på nära håll i deras naturliga miljö.
Om du tillbringar mer tid i Húsavik kan du besöka GeoSea havsbad. Det är en uppfriskande upplevelse för kropp och själ medan du kan njuta av naturen på ett unikt sätt. Goðafoss-vattenfallet är ett av de mest spektakulära vattenfallen på Island. Det ligger 30 minuters bilfärd öster om Akureyri och är väl värt ett besök.

 


Húsavik.

Akureyri

Besök Islands näst största stad, Akureyri, som ligger några kilometer syd om Polcirkeln. I Akureyri hittar du en högt placerad kyrka som är byggdes i art deco-stil under 1940-talet av den isländska arkitekten Guðjon Samuelson. Med omkring 17 000 invånare är staden lätt att få ett intryck av. Det finns bara en enda affärsgata. Å andra sidan finns det många sidogator, och det är säkert här du hittar de mysiga kaféerna och restaurangerna.


Akureyri.

Vestfjordarna

Är du redo för ett insidertips? Vestfjordarna är en av Islands bäst bevarade hemligheter. Varje fjord är en värld för sig och vartenda berg konkurrerar om din uppmärksamhet. Även de minst anmärkningsvärda delarna av Vestfjorden glöder av naturlig skönhet och bara ber om att bli utforskat. Vestfjordsregionen är hemstad för Látrabjarg – Europas västligaste punkt. Här kan du uppleva ett rikt fågelliv. 


Vestfjordarna.

Golden Circle

Den Gyllene Cirkeln är Islands populäraste turistrutt. Rutten är på cirka 300 km lång och går från huvudstaden Reykjavík till den sydligaste delen av Island och tillbaks. Det finns tre primära stopp på rutten: Þingvellir Nationalpark, vattenfallet Gullfoss och det geotermiska området i Haukadalur, som är mest känt för de varma källorna Geusir och Strokkur.

Reykjavík är huvudstad och även den största staden på Island. Staden är 274 km2 till ytan och har omkring 200 000 invånare. Det finns mycket att se och uppleva i Reykjavík. Vi kan särskilt rekommendera Hallgrímskirkja, konserthuset Harpoa och Laugardalslaug utomhuspool och spa.


Golden Circle.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar är en ögrupp söder om Island med vulkanisk historia, det hela består av 14 öar där enbart huvudön, Heimaey är bebodd. Ön har omkring 4 000 invånare. Området är som resten av Island vulkaniskt aktivt. På 1900-talet upplevde öns invånare två stora vulkanutbrott. Det första var 1963, där ett 3,5 år långt utbrott drabbade ön Surtsey. Det andra utbrottet var i Eldfell på ön Heimaey år 1973, där det blev nödvändigt med en akut evakuering av de flesta av invånarna. Upplev fågelliv och natur som på inga andra ställen på Island.


Vestmannaeyjar.

Vík

Byn Vík är den sydligaste byn på Island, som ligger på huvudringvägen omkring 180 km från Reykjavík, vilket motsvarar cirka 2 timmar i bil. Island har flera vulkaniska stränder men Reynisfjara Black Sand Beach är den absolut bästa och mest berömda på Island. Den är lättillgänglig från huvudvägen som går genom Vík í Mýrdal. En promenad på den svarta sandstranden är ett måste. 


Vík.

Skaftafell National Park

Skaftafell Nationalpark etablerades 1967, men 2008 blev det en del av den stora nationalparken Vatnajökull. Samlat täcker området omkring 14 200 km2, vilket gör det till Europas näst största nationalpark. Skartafell Nationalpark ligger vid Islands största glaciär, Vatnajökull, som har en areal på cirka 8 100 km2 och på vissa ställen ett djup på 1 km. Vi rekommenderar en promenad vid vattenfallet Svartifoss, promenaden tar cirka 1 timme. 


Skaftafell National Park.

Jökulsárlón

Jökulsárlón är Islands mest berämda glaciärlagun. Den hittar man på den sydöstliga delen av Islands ringväg med en bekväm placering mitt emellan Skaftafell Nationalpark och Höfn. Jökulsárlón är fyllt med smältvatten från glaciären Breiðamerkurjökull som är en del av Europas största glaciär Vatnajökull.

Här kan du gå en promenad på Diamond Beach eller åka en båttur i glaciärlagunen där du kan se isberg på nära håll. Om du är mer äventyrslysten kan du också testa en av glaciärturerna.


Jökulsárlón.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.