M/S Norröna seglar till Island året runt

Island är ett spännande land att besöka. Inte endast under sommarsäsongen utan även på vintern. M/S Norröna avgår från Hirtshals i Danmark till Seyðisfjørður varje lördag. Under resan till Island stannar färjan i 8 timmar på Färöarna; måndag morgon mellan kl. 06:00 och 14:00, och under detta stopp är det perfekt att gå i land och uppleva Torshamn; en av världens minsta huvudstäder som är en charmig blandning mellan nytt och gammalt. På eftermiddagen seglar färjan vidare mot Island och vi ankommer på tisdagsmorgonen.

Seyðisfjørður ligger på den isländska östkusten och fungerar som hams för vår färja. Den östra delen av Island är rik på historia och kultur, både från vikingatiden och i dag. I varje fjord, på varje gård eller i varje stad – även inne i det avlägsnat höglandet – känner och märker man historien i form av ett museum, ruiner eller andra historiska platser.

Östkusten är också platsen där landets största skog ligger, det finns frodiga jordbruk och en rad små fjordar och öar. Vi ni läsa mer om Island kan ni göra det i vårt upplevelsemagasin som med foton och områdestexter tar er med runt på Island. Magasinet kan läsas online här. Ni kan också läsa om Island på Visit Icelands hemsida här.

Vintern på Island kan vara barsk med ochså en vacker upplevelse. Den största upplevelsen under vinterhalvåret är norrskenet som kallas Aurora Borealis på engelska och latin. Ni kan ha turen att uppleva denna spektakulära syn mellan september och april och den bästa chansen är när det är klart väder och frost samt på platser långt borta från städer eller andra upplysta platser.

Under kryssningar till Island under vintern är endast Nóatún Cafeteria som håller öppet under sträckan Färöarna-Island. Nóatún Cafeteria erbjuder Dagens Rätt. 

Viktigt: Man ska enligt lag använda vinterdäck på Island under perioden september-maj.

Resor till Island under vinterhalvåret

Se speciella villkor gällande resor till Island under vinterhalvåret.

Se villkor
Resor till Island under vinterhalvåret.

Island på vintern

Island på vintern

Hur man kör på Island

Hur man kör på Island

Vinn ett presentkort

Vinn ett presentkort värde 1000 DKK till din nästa resa med Norröna.
Varje månad drar vi en vinnare bland er som prenumererar på vårt nyhetsbrev. 

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.