Gör resan på Island ännu mer upplevelserik

Att resa på Island är i sig själv en stor upplevelse full med storslagna och allsidiga naturupplevelser. Under resan finns det möjlighet för att åka på en lång rad olika utflykter så som spännande valsafari, hästridning på Islandshästar, avslappning i ett av de berömda, varma baden, river rafting, hiking och en massa andra spännande och ibland även utmanande utflykter.

Våra resekonsulenters bästa tips är valsafari, båttur på Jökulsárlón och ett avslappnande, varmt bad i Mývatn Nature Baths eller Den Blå Lagunen.

Du kan välja att beställa utflykter tillsammans med din beställning eller vänta tills närmare avresan.

Originalsafari från Húsavík

Upplev Húsavíkvalsafari. Denna by är känd som Europas valsafarihuvudstad.

Njut av den vackra naturen och djurlivet från däcket på en renoverad fiskebåt i ek. Det används endast ekträsbåtar när vi seglar här, då deras effektiva och tysta motorer se till att vi är miljövänliga. Båtarna är speciellt utrustade och uppfyller alla krav för valskådning.


Originalsafari från Húsavík.

Valsafari - båttur från Reykjavik

De majestätiska valarna och späkhuggarna ledsagar vår båt. Vi ser alltid en mängd fåglar såsom havssulor, lunnefåglar, sillgrisslor, alla skarvar och måsar, tärnor och många andra. Turen passerar flera öar där du kan se kolonier av lunnefåglarnas bon, så det finns mycket att fotografera. Alla deltagare kan låna varma ytterplagg och regnrockar.


Valsafari - båttur från Reykjavik.

Hiking blå is - Svínafellsjökull glaciärutflykt

Denna utflykt tar er med till Svínafellsjökull som är ett utlopp från glaciären Vatnajökull och utsikten är helt enkelt fantastisk. Ni kommer att gå igenom ett sagoland av isskulpturer och djupa sprickor i glaciären. I början av turen kommer en erfaren guide lära er att använda glaciärutrustning, så som stegjärn och isyxa, eftersom sådan utrustning är nödvändig för denna utflykt.


Hiking blå is - Svínafellsjökull glaciärutflykt.

Jökulsárlón Glaciärlagun zodiac

För dem som önskar att uppleva fantastiska isberg på ett spännande sätt så är detta garanterat en höjppunkt. Denna utflykt bjuder på massvis av variation, från flytande tur utan motorn igång, nära isbergen, till att segla mellan isbergen i hög hastighet á la James Bond. Vid den höga hastigheten ser du mer på denna resa än man skulle sett i Amphibian-båten och man kommer mycket närmare isbergen. 

Vi rekommenderar att boka denna utflykt i förhand då det endast finns ett begränsat antal platser.


Jökulsárlón Glaciärlagun zodiac.

Den Blå Lagunen

Att bada i Den Blå Lagunen är en mycket speciell upplevelse med det blå vattnet omgivet av lavalandskap. Det geotermiska vattnet har en unik sammansättning som innehåller tre aktiva ingredienser: kiseldioxid, alger och mineraler.

Den blå färgen kommer från kiseldioxiden och sättet som den reflekterar solljus på. Vattentemperaturen är 37-40°C året runt. Den blå lagunen är på de flesta ställen 0,8-1,2 meter djup. Den djupaste punkten är 1,6 meter.

Vi rekommenderar dig att förboka entrén till lagunen då det ofta är fullbokat flera dagar innan.


Den Blå Lagunen.

Glaciär Lagunen – Amfibie Båttur

En båttur på glaciärlagunen Jökulsárlón är en av Islands största höjdpunkter. De enorma isbergen som flyter i sjön med sina konstiga former och de fantastiska färgvariationerna av vitt, blått och grått är oförglömliga. Redan från vägen ser det magnifikt ut, men med båten kommer du nära isbergen. Guiden berättar om glaciären, sjön och isbergen. Berättelserna kombinerat med båtturerna gör utflykten mycket mer intressant. Det är också en upplevelse i sig att köra från land in till sjön med amfibiebåt.

Amfibiefordon kan både köra på land och själv på vatten. 


Glaciär Lagunen – Amfibie Båttur.

In i glaciären

Du kommer uppleva denna resa med ett fordon som är skräddarsytt för resan. Vi utforskar glaciärområdet och vid bra väder är utsikten fantastisk. 

Efter resan PÅ glaciären går resan in genom konstgjorda tunnlar. En erfaren guide leder dig genom glaciären och berättar massa intressant fakta om glaciärerna. 

Avgångsplats

På sommaren: För de som har bokat transfer är det Húsfell cafeteria. De som kör 4x4 möts vid Klaki Base Camp i början av Langjökulls glaciär, då de ej behöver transfer.
 
På vinteren: Húsafell cafeteria.

In i glaciären.

Glaciärvandringstur på Sólheimajökull

Sólheimajökull glaciärbälte sträcker sig från den stora glaciären Mýrdalsjökull ner till svarta sandslättmarkerna på den isländska sydkusten. Den spektakulära omgivningen präglas av robusta och majestätiska bergformationer formade av glaciären.

Det är en enkel promenad som gås med snökedjor under promenaden på glaciären med ett underland av bergskulpturer och djupa dalar väntar på att upptäckas. I början av resan berättar en erfaren glaciärguide dig hur du använder utrustning som snökedjor och isyxa, vilka är nödvändiga för denna resa.


Glaciärvandringstur på Sólheimajökull .

Ingólfshöfði, en utflykt i naturen – utflykt i hövagn

Ingólfshöfði är en isolerad udde mellan de svarta sandslättarna och Atlanten med tusentals havsfåglar, däribland Lunnefågel och Storlabb. Dennaa historiska udde är uppkallad efter Islands första invånare Ingólfur Arnarson som tillbringade sin första vinter på Island år 874 e.Kr.

För att komma till Ingólfshöfði korsar vi 6 km vatten, myror och sand i en hövagn som dras av en traktor. Resan tar ca 20-30 minuter enkel väg. Vi spenderar omkring 1½ timmar runt om udden. Vi gör fler stopp för att höra om uddens historia (endast på engelska). Det kommer också finnas möjlighet till lite fågelskådning. Vandringen runt naturreservatet är ca 2½ km lång. Det finns en brant sandsluttning i början, men det blir sedan enklare då den största delen av promenaden är på platt gräsmark. Vi rekommenderar att folk inte deltar på denna resa om de känner att de inte kommer att kunna slutföra vandringen.


Ingólfshöfði, en utflykt i naturen – utflykt i hövagn .

Viking Sushi Båttur

Det här är en resa för att njuta av naturen, se fåglar och smaka färska Jacobsmusslor. Detta unika äventyr äger rum på Breiðafjörður på västra delen av Island.

På vägen ser vi otaliga öar, många med konstiga former och intressanta basaltformationer. Det finns massor av fåglar som Lunnefågel, änder, storskarv och om vi har tur ser vi den vithåriga havsörnen. En höjdpunkt är att fiska med en liten plog där vi fångar och gör delikatesser från havet med Jacobsmusslor och havssjöborrar. Detta är ett fantastiskt äventyr som kan rekommenderas till alla som reser till Island.


Viking Sushi Båttur.

Valsafari och havsfiske – Båttur

På denna resa seglar du genom den vackra fjorden Eyjafjörður där vi upplever valskådning och djuphavsfiske.

Guiden förklarar hur det fungerar och berättar detaljerat om valarna. På dessa resor ser vi ofta knölvalar, vikvalar, delfiner och ibland ser vi även späckhuggare. För att säkerställa att djuren inte störs av vår närvaro så seglar vi långsamt där valarna bor. Som ett resultat av detta ser vi ofta många arter väldigt nära vår båt. Under turen serveras kaffe och hembakta kakor.

Under turen finns det även möjlighet till havsfiske. 


Valsafari och havsfiske – Båttur.

Bergsafari ATV

Bergsafari är en fantastisk ATV-tur nära Reykjavik, endast 15 min bort från de flesta hotell. Bergsafari är perfekt för nybörjare och för dem som vill prova något nytt och samtidigt njuta av en utomhusaktivitet. Fordonen är lätta att hantera även om det är första gången bakom styret på en ATV. Innan varje resa ger vår guide igenom drifts- och säkerhetsanvisningar av ATV-fordonet.

Resan börjar vid baslägret på en asfalterad väg som går längs den vackra sjön Hafravatn, sedan fortsätter du på en bergsväg till toppen av Hafrafell. Så fort du når toppen kan du njuta av den vackra utsikten över Reykjavík och bergen som omger staden.


Bergsafari ATV .

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.