Villkor för färjeresa till/från Island under vinterhalvåret

Smyril Line strävar alltid efter att planera sina färjeresor så säkra som möjligt, och tar därför förbehåll för att ändringar gällande avgångar/ankomster kan förekomma.

 
Avgångar från Färöarna till Island eller från Island till Färöarna

Om väderförhållandena och/eller tekniska problem förhindrar säker färd mellan Färöarna och Island förbehåller Smyril Line sig rätten att ändra i avgångsplanen, vilket kan innebära en senare eller tidigare avgång än planerat. Smyril Line förbehåller sig också rätten att ställa in en avgång.

 
Kompensation

Vid tidigare eller senare avgång än planerat för MS Norröna eller om en avgång skulle ställas in är Smyril Line inte förpliktade till att betala någon form för ersättning, att betala för eventuella alternativa transportmedel eller erbjuda någon form av gratis övernattning och inkvartering. Resenärerna står själva för alla utgifter som skulle uppstå i tillfälle av inställd avgång. Smyril Line kan dock erbjuda passagerare som är fastsatta på Färöarna gratis övernattning ombord på MS Norröna, dock kommer resenärerna krävas på rimlig betalning för eventuella måltider ombord.

Om passagerare skulle vara strandsatta på Island så är Smyril Line inte ansvariga för att ge kompensation för eventuella utgifter som resenärer kan ådra, inklusive hotell- eller inkvarteringsutgifter. Dock hjälper Smyril Line gärna till med att hitta övernattningsmöjligheter till resenärerna om det skulle vara nödvändigt. 

Om det exempelvis skulle gå en vecka utan att MS Norröna når Seyðisfjörður på Island och en passagerare ombord Norröna önskar att ta sig till Island innan, erbjuder Smyril Line inte kompensation eller ersättning för eventuell flygresa, utan ett sådant arrangemang och kostnad står resenären för själv. Om en passagerare däremot reser med en bil och önskar att få denna levererad till Island så kommer Smyril Line, i samarbete med passageraren, ordna så att fordonet gratis skeppas till Seyðisfjörður på Island med nästa avgående färja.

 
Håll dig uppdaterad kring avgångstider

Passagerare är förpliktade till att själva hålla sig uppdaterade om avgångstider och eventuella ändringar på vår hemsida eller genom att ringa till +298 345800. Smyril Line kommer alltid göra sitt yttersta för att informera passagerarna om ev. ändringar i avgång- och ankomstplanen och därför är det mycket viktigt att passagerare i samband med beställningen uppger ett mobiltelefonnummer till Smyril Line som alltid är tillgängligt.

 
Förbeställda måltider

Om man beställt måltider i förväg och resan till eller från Island skulle bli inställd av Smyril Line så är det möjligt att få måltiderna återbetalda.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.