37 års erfarenhet av segling över Nordatlanten

Smyril Line grundades 1982 och är idag ett internationellt företag med kontor på Färöarna, Island, Tyskland och Danmark. Dessutom samarbetar Smyril Line med agenter i större delen av Europa och resten av världen. Smyril Lines huvudkontor ligger i Tórshavn på Färöarna. 

37 år har gått sedan rederiet Smyril Line grundades den 1 november 1982 av tre skeppsansvariga Óli Hammer, Jógvan i Dávastovu och Andrias Joensen från det offentligt ägda företaget Strandfaraskip Landsins. Smyril Line köpte en svensk färja, som efter ombyggnad blev MS Norröna. Färjan hade plats för 1050 passagerare och 300 bilar. Norrönas första säsong var sommaren 1983.

Smyril Line har genom åren varit kända för att vara den säkra seglingen till stora nordatlantiska upplevelser. Efterfrågan steg stadigt och efter 20 års segling var det tydligt att det var dags att ersätta MS Norröna med en modernare och större färja. År 2003 introducerades nuvarande färja som MS Norröna. Idag är P/F Smyril Line ett välrenommerat rederi som förbinder norra Atlanten och kontinentala Europa. 

Smyril Line äger även fraktbolaget Smyril Line Cargo som har fraktfartyg Eystnes, Hvitanes, Mykines och Akranes. Den 1a oktober 2018 öppnade Smyril Line Cargo Danmarks nya lagerbyggnad med tillhörande kontor på Erik Sondrupsvej i Hirtshals.

Bli inspirerad

Vill du få information om bra erbjudanden? Detta är lätt att fixa, du anmäler dig bara till vårt nyhetsbrev så får du ett mail när vi har speciella erbjudanden och nyheter.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog