Företagets historia

Smyril Lines primära arbetsområde är resor och godstransporter i Nordatlanten.

Smyril Line grundades ursprungligen år 1982 av officerare på färjan M/F Smyril. Tillsammans köpte de färjan Gustav Vasa, som de döpte till M/S Norröna, och år 1983 återupptog Smyril Line M/F Smyrils gamla rutt.
Smyril Line är idag ett välkänt rederi inom rese- och fraktbranschen.

Smyril Line lät bygga en ny Norröna som började köra rutten i april 2003. Under åren har M/S Norröna gradvis uppdaterats och vid årsskiftet 2020/2021 genomfördes en större modernisering av fartyget. Antalet dubbelhytter har nu ökat med 50 stycken och ett nytt kafé har byggts på däck 10. Det totala antalet hytter är nu 366 och dessutom finns det 30 kojhytter. Förutom denna omfattande ombyggnad gjordes också mindre renoveringar i hela fartyget.

M/S Norröna är 36 976 BRT, är 165,7 meter lång, 30 meter bred och kör i en hastighet av 21 mil per timme.

Smyril Line äger och driver även Smyril Line Cargo som har fem lastfartyg i flottan: Eystnes, Hvítanes, Akranes, Mykines och Mistral. För mer information om Smyril Line Cargo, besök cargo.fo.

Smyril Line har också ett dotterbolag, Smyril Line Transport A/S i Danmark, som har försäljningskontor i både Hirtshals (Danmark) och Kiel (Tyskland). Dessutom äger Smyril Line 49% av Norröna Ferðaskrifstofan i Reykjavík.

De största aktieägarna i Smyril Line är P / F 12.11.11 (59,5%), Føroya Landsstýri (16,2%) och Framtaksgrunnur Føroya (6,3%). De mindre aktieägarna står för totalt 18%. Det totala aktiekapitalet är 112 012 332 DKK.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.